Vackert är det men mycke skottande blir det!
Å just nu är det för mycket blöt tung snö. Me not like!!
Snöslungar rår inte på det och det blir för jobbigt att skotta för hand. Det räcker gott med alla trappor och stigen till gäststugan som endå måste handskottas.

Så jag har skottat fram en lite ficka, nere vid pumpen, till bilen. Det blir en lång tung backe att plumsa fram, i men vad gör man. Det blir ju himla bra träning för benen och flåset.
Men idag när jag kom hem från min lilla tur till byn så stannade en av mina grannar å frågande om jag ville ha hjälp med snöröjningen. Han äger en traktor. Jippie!
Men lyckan blev inte långvarig…. Sagda traktor kom inte upp för min backe!smiley Utan körde i diket….. Nå, grannen skulle återkomma när han hade fått snökedjorna. Dessutom lovade han att han skulle hjälpa mig jämna till backen till våren så att mina vänner törs komma å hälsa på min.smiley
Inget ont som inte har något gott med sig.

Annars renderade inte åkturen till by någon större lycka.
Jag fick bilen visserligen inlämnad på service.
Jag fick recept på p-piller till Trine.
Jag fick umgås en stund med frissan och ta en liten härlig siesta med hennes katter.
Men när jag hämtade bilen som gick igenom servicen utan anmärkningar så lös lampan för att dörrarna var öppna… Å trots att jag gick runt och smällde igen dom igen så fortsatte lampan envist att lysa.smiley

Tillbaks in på verkstaden. Nej dom kunde inte hitta något galet. Utan det fick i så fall bli en felsökning senare. Ok lite orolig för att batteriet skulle dra ur. Så iväg åkte jag med instruktioner om att inte låta bilen stå för länge utan att starta upp den ibland…smiley
Stack iväg til apoteket och när jag efter uträttat ärende sätter mig i bilen igen så släcks inte innerbelysningen när jag startar bilen….smiley
Det blir att ringa å klaga på måndag om det fortfarande är problem. För inte är det kul att lämna in en felfri bil på service och få tillbaka den med fel…

Ulla hade jag hoppats på att hon skulle vänta kattungar nu. Men icke en tillstymmelse till tecken fast hon är 6 veckor gången. Tyvärr. Ulla däremot är övertygad om att hon när som helst ska få! Hon snackar och småpratar mest hela tiden. Springer in och lägger sig i bolådan och vill att jag ska sitta utanför och klappa henne på magen. Stackars Ulla! Jag hoppas inte hon ska vara skendräktig länge.

Pipen har haft 4 honor på besök.. Frågan är om någon är gravid…? Två kan vi avskriva i och med Ulla. Nu håller jag tummarna för de andra två. Men det är lite i tidigaste laget ännu.
Clossan däremot är herr parningsäker. Eller som jag numera kallar honom Pansargeneral Clouseau! Han har haft 3 besök och inte på någon ödslar han kurtis.. Somliga behagar han inte para så många gånger. Men lika fullt så kommer det ut 6 st….! Nu senast hos S*Puzzlebitens.
Så det får kanske bli att båda honorna får besöka pansargeneralen så att det blir några kattungar i S*Drakborgen.

En skön härlig helg har jag att se fram emot. Sedan blir det ett par intensiva dagar innan det blir julledigt. Kanske kommer det att kännas lite tomt den här julen även om mor och far kommer upp och vi ska träffas hos syrran för lite mys på julafton. Men jag tror att när julen väl kommer så kommer jag att uppskatta friden, på alla sätt och vis.

Må gott alla!