Men det är bara fredag..
1 veckas pyssel för att få julfint i fönstren är över och man är lite matt. Väldigt kul attt jobba med allt matrial men det blir en intensiv period som tar ut sin rätt.
I går när jag slutade redan kl 13 sov jag 4 timmar när jag kom hem och var fortfarande trött. Men idag känns det bättre.

Det är utställning i helgen men istället jobbar jag helg. Lite tråkigt att inte kunna vara med när Pipenbarnen ställs men jag jobbar så få helger att man får vara glad åt alla man faktiskt numera är ledig på.
Jag får istället se fram emot nästa år då schemat har livit perfekt kontra utställningshelger.smiley

Dessutom har Pipen en ny skönhet på väg in på besök. Så vi kommer inte att vara sysslolösa ;-).

Världsutställningen i Frankrike var en fantastisk tillställning och en ännu mer upplevelserik resa dit!
Vi hade planerat så fint att åka ner redan på torsdagen så att vi fick till till sightseeing och shopping på fredagen. Istället fick vi besked på tisdagkväll att vårt flyg var inställt pga strejk. smileyPanik utbröt!
Skulle vi komma ner eller inte?? Vi lyckades få både oss och katterna ombokade till fredagen. Men snuvade på shopping.
Torsdag natt gick jag igenom min packing och mamma frågade lite försynt om passet var giltigt?
Klart det är!!… smiley Nooot, visa det sig!
Sitta på natten å försöka reda ut vad som gäller för resa i europa är inte lätt. Internet sidor lästes uppåt och neråt. Sedan sätta sig på telefonkö till både Bromma och Arlanda, samtidigt… Arlanda svarade först och där fick jag besked att bara nationellt ID kunde funka men inte körkort. Hon rekomenderade dessutom att jag inte skulle chansa.
Så väckning sattes på kl 4 på morgonen för att jag skulle hinna ut till Arlanda polisen kl 6 å få ett tillfälligt pass. Ett sött litet rosa pass som gick lös på 980 kronor!!! Där försvann delar av reskassan.. Man önskar ju att något gick till rosabandet men de kan man ju glömma.
Väl ute på Bromma höll vi tummarna för att Helenas katt skulle få gå ombord då hon vägde betydligt mer en den tillåtna vikten. Men inga problem.
Inte heller några problem för mig. Fick upplysningen att det hade räckt med körkortet… Suck. Tydligen är det upp till flygbolagen vilken nivå de vill lägga på ID/pass.

Sedan kan vi vell säga tt det mesta flöt på även om det var en massiv trafikstockning på motorvägen till St.Etienne från Lyon så resan som skulle ta knappt 1 timme tog lite drygt 2 timmar å i var framme på hotellet sent.. Hungriga, hittade ingenstans att äta. Tur att hoellet hade trevliga personal som gärna hjälpte till med lite föda.

Utställningen bra arrangerad. Lite trångt i ringarna. 200 Skogisar spridda på ett flertal ställen så det var omöjlight att överblicka. Många vackra katter å trevligt mäniskor. Och ett enromt tryck från besökare.
Upptäcker när man kommer hem att man har missat att hälsa och kika på en massa katter och mäniskor. Lite synd.
Pipen fick bra bedömning men förlorade BIV mot en katt i mitt tycke för dagen ej i utställningskondition. De hade samma storlek och längder men den andra katten hade tunnare bestomme, mindre pälskonditon, pälsen hade väldigt lite silverkontraster utan såg mest brundassig ut. Den andrakatten hade lite mer point på örone men det var i mitt tycke de endasom låg till hans fördel. Men så är det ibland, man är inte helt överäns med domaren och den här dagen var domaren och jag inte överens om några av plasseringarna i de andra klasserna heller. Jag hade gärna sett att en av de andra hanarna istället skulle vinna BIV de var både större och kraftigare och i perfekt kondition men ingen av de katterna vann sina klasser..
Men jag gladde mig åt Helena som fick sin Apan nominerad. 8 år gammal. Hon gick dessutom i en av panelerna som gick till Sverige och dessutom en klubbkamrat till Helena. Så vi var väldigt nöjda endå!smiley

Nu ska jag iväg och kika på Clossans barn hos S*Virvlas. De har en underbar lite hane som på pricken liknar Solskinn.

/Kattis