Mycket har hänt.

Till vår stora sorg var vi plötsligt tvugna att ta farväl av Alice i förra veckan.
Jag hittade henne utslagen på golvet på onsdags morgonen. Vid liv men mycket svag. Fick i henne vatten men hon vägrade att äta. Låg mest, men när hon försökt gå så vinglade hon. Jag tror att hon hade fått en lite propp. För ögonlocket på ena sidan hängde ner. Desstom hade njurarna sedan en tid gett upp.
Det var bara att boka en tid, hur oförberedd man en var. För jag vill inte att någon av mina katter på minsta sett ska lida eller leva ett ovärdigt kattliv.
Även om det är tungt att ta beslutet och ringa samtalet så är det, som jag ser det, en oerhörd förmån att kunna ta ett sådant beslut för någon man älskar.

Alice var en högst älskad indivit. Nog var hon en arbigga med bestämda åsikter om det mesta. Men oerhört klok.
Många minnen finns kvar och ibland tror jag även att hennes ande finns kvar också. Som när man tror att man ser henne sitta i trappan när man kommer hem. Eller man tycker sig höra henne jama utanför dörren.

Någon som bär hennes väsen vidare är Bea. Hon har börjat prata mer sedan Alice gick bort. Tala om vad hon vill göra och hur. Och ibland tar både jag och Mats fel på henne när hon sitter i fönstrer…..

Allt har inte varit sorg.
Jag har så vackra och mysiga barnbarn som jag varit och hälsat på.
Först var jag en tripp till Gävle och hälsade på Malin och dom 4 tabby barnen Andromeda, Aqila, Antlia och Ariga.
Det var verkligen svårt att välja en favorit. Men de två Pipen kopiorna fick mordershjärtat att svälla!

Andromeda väldigt lik sin far! Sötplutten!!

Aqila är på pricken lik sin far! Det kommer att bli en hjärtekrossare.
Antlia som är lik sin mor Shirley! Vilket litet charmtroll!!
Auriga som är en alldeles egna person. Söt som socker med kullens bästa haka!

Efter den utflyckten dröjde det inte många dagar förens jag var en tur till dom andra sötnosarna hos S*Kaup Homes Cat’s. Viola, Maharadja och Soraya.
Här sitter sötfröken Maharadja och funderar!
Söta karamellen, Soraya, busar.
Läckerbiten Viola! Hon kommer att bli farlig 😉 Jösses!!
Pipen och jag är väldigt stolta över alla vacra barnen!!!

Hur det blir med kattungar här hemma? Vete gudarna!!
Jag tror inte någon av dom är gravida… Bara massa fettfladder… Suck. Visst kommer det en vår och då borde dom komma igång. Men planen är ju att Pipen snart ska få ett chip. suck

Så det är dags att börja leta upp lämpliga ersättare. Om utifall att….
Tipsa mottages tacksamt.
Önskemålen är lite olika för damerna men gemensamt är att jag gärna tar en hane med en relativt sätt oanvända stamtavla dvs jag undviker gärna “utställningslinjer”.
Gör inget om det är ett “skogstroll” som bara går hemma och skrotat. Aldrig ställts ut men har en trevligt temprament.
Det tummar jag inte på. Allt annat kan man jobba med långsiktigt.

Några andra som jag inte tror parar men gosar en massa är Pipen och hans nya fästmö SC S*Trollgummans Yrja Yrväder.

Gisses vad vackra raringen Yrja har charmat in sig hos Pipen!!
Dom äter ur samma skål och desstom så “bumpar” Yrja honom på huvudet. Och han tilllåter det! Halleluja! Han varken ryggar bakåt eller ger henne en dask.
Jag är så glad för hans skulle. Det kanske blir en “förste älskare” av honom också så småning om. Han är ju inte den vassaste kniven i lådan direkt..smiley

Men han är söööt!!!
Och ja han har fält ur. Men det märks inte något nämnbart!

Julen hos familjen Strahl i Ådran kommer att bli lugn. Jag är ledig julafton och vi ska ingenstans. Bara vara hemma och mysa. Äta gott och ha det skönt.

Just nu sitter jag här och tittar ut och undrar hur det ska gå att komma till jobbet imorgon bitti.. Här ifrån ser det ut att ha kommit minst 20 mm snö och det bara försätter komma ner dansandes från himmlen.
Mina vinterdäck är inget vidare. Motorn är för svag och bilen för lätt för att riktigt passa för vår tomt/backe. Så när sista avbetalningen är gjord på Mazdan så är det jag som går raka vägen och köper en ny. Denna gång ska det bli en Subaru Impreza. Wrooom!!!

Färg är köpt till Krabats hus men det har ännu inte blivit målat. Planen är att det ska blir falurött i helgen och så ska vi lägga på taket. Fixa lite isolering invändigt och något mysigt att ligga på.
Hoppas nu bara att han gillar sitt krypin. Det ser ialla fall mysigt ut. Och var jag bara sååå liten så skulle jag vilja krypa in. Vore ju kalas om man kunde få honom att possera brevid sitt chateau. Det skulle bli ett väldigt fins jul kort.
Men först ska jag inhadla ett nytt oblektiv till kameran istället för det gamla som Trine lyckades ha sönder….

Sköt om er där ute. Ta hand om nära och kära.
/Kattis