Men helgen har trots det varit kanon.

I fredags så var det strålande sol. Jag tog lite sovmorgon. Tvättade en maskin och sedan bar det iväg å hämta mamma för att ta en lite fika hemma hos oss.
Mamma ville besöka Orkidée utställningen i Åkeshov och jag tänkte att vi skulle ta en sen lunch på Landet och parkera bilen vid Telefonplan för vidare äventyr med tunnelbanan. Döm om min förvåning så var inte Landet öppet.. Och varför skulle jag ha kollat det innan??
Så istället blev det att snällt kliva på tricken med tom mage för vidare färd norrut. Men med ett stopp vid Slussen och mat på Ljungrens istället, (Tempura sushi med tonfisk och het chilli sås. Jummy!) Så åkte vi vidare.

Orkideeutställningen var jättefin och det fanns massor med vackra och ovanliga orkidéer till försäljning. Tyvärr så är hela mitt bord fullt redan. Så det blir till att vänta på naturligt avgång när det gäller dom med…

På lördagen hade vi bestämt med syrran att göra ett tidigt besök på Bondens marknad på Söder för att sedan besöka Symässan och Antikt och Kuriosa i Kista.
Med mössan nerdragen och vantarna på så gjorde vi en snabbräd på markanden. Jag köpte en hel del grönsaker, chilli, fårull, getost och rökt vildsvin.
Härligt att få sätta sig i en varm bil efteråt och vräka på värme under rumpan!!

Innan vi gick in på mässorna så var vi tvugna att bunkra lite energi i form av våfflor med sylt och grädde!

Smarrigt!

Syrran låter sig väl smaka också.

Detta var mitt första besök på dessa mässor och jag hade därför inte en aning om vad som väntade. Jag drabbades av lite köphysteri och var tvungen att låna lite kontanter av syrran. Hittade många fina tyger till burskynken. Vad annars??
Dom där burskynkena jag har pratat om i åratal att jag ska sy!!
Faktum är att jag idag har sytt ett av dom nästa helt kart!! Det trodde ni inte!!Fattas bara taket men eftersom jag inte kunde hitta mina skräddarsaxar så blev jag vansinnig trött på hushållsaxen som bara gnagde sig igenom tyget. Så takets lilla fyrkant väntar på tillklippning. Tänkte fixa taket i veckan så herr Pip kan få ett sprillans nytt party-burskynke!smiley Med drakar på förstås!

Sedan gick vi över till Antikt och Kuriosa och jag hann vell inte längre en till 4:e montern så var jag tvungen att MMSa en bild till Mats och fick tillbaka en omedelbar köporder.
Voila!
Vår nya kökslampa!
Plast, lysrörsarmatur och italiensk-hissanordning!
Så medan de andra gick runt och tittade i alla dom andra montrarna fick jag snällt sitta och vänta på dom vid utgången. Som tur var så köpte min syrra ett bord så jag inte behövde känna mig helt ensam i köporgierna.

Lördagen avslutades sedan med middag hos syrran. Vasinnigt god älgstek på entrecot. Suverän! OCh en äppelkaka till efterätt som jag backade på en gång för mycket..
Man lär dig aldrig! Suck…

Idag har vi mest tagit det lungt. Tittad på reprisen på Mammas pojkar. Vannsinnigt roligt med så många olika korkade mäniskor. Det kommer blir stor underhållning veckorna framåt! Härligt!
Lagat lite mat. Pysslat om katterna.
Börjar känna mig lite sorgsen över att Vivieka snart åker hem. Hon är en sån charmig kattpersonlighet. Väldigt mjuk och vän. Men några kattungar mellan henne och Pipen blir det i alla fall inte den här gången.smiley

Däremot verkar rapporterna uppe från Gävle lovande. Pipen och Shirley McMoose väntar med 99% säkerhet smått. Det ska bli såå roligt att bli farmor!!
Vi forsätter att hålla tummarna för Trine och Tindra som det är för tidigt att säga något om.

På 15 åriga Alice börja det nu mer och mer märkas att hon börjar bli gammal. Fortfarande inga krempor att tala om. Hon äter bra. Går och hoppar obehindrat även om hon gärna tar en avsats i mellan.
Men det syns i ögonen och ansiktet. Inte helt sitt vanliga jag.
Hon har nämligen också blivit keligare….
Så det är vell bara att inse att även Alice dagar är räknade. Hua! det är bara att förbereda sig. För jag vill verkligen inte att mina katter ska lida eller ha ett ovärdigt kattliv. Då är mina eventuella känslor sekundära. Men men den dagen den sorgen.

Sköt om er där ute och ta hand om varandra!
/Kattis