Jag blir så ledsen!smiley

Håller på att hjälpa ett par olika vänner att leta kattuge av olika anledningar och med olika önskningar.
En vill ha en kompis till sin katt. Eventuellt till avel så därför bör den nya kisse ej vara släkt med den katten som de redan har.
En vill ha en katt till avel med en obesläktad, realativt gammal stamtavla och där linjerna är relativt oanvända.
En vill ha en katt som ska ha de linjer hon är på väg att tappa i sin uppfödning, för att bevara en speciell look och temprament.

Men jag håller på att bli tokig på alla dessa “uppfödare” som har kullar till salu eller planer men där de inte har lagt upp stamtavlan på de kattungar som är till salu!!
Hur ska man då veta om dessa kullar är intressanta???
OK om det är en person som tar sin första och kanske enda kull. Men tyvärr är det allt för ofta dessa personer tagit fler än en kull…
Ibland går det att leta reda på föräldrarnas stamtavla någon annanstans på sidan. Men ibland finns det ingen info alls om stamtavlorna. De ligger inte heller uppe på PawPeds stamtavle databas och med andra ord är det omöjligt att bilda sig en uppfattning om dessa kattungar passar för de här olika köparna…

Har de inte några som mentorer eller uppfödare i in tur som kan hjälp dom?? Eller tycker de att stamtavlerna är så oviktiga??
Det är ju den som bla. särskiljer en huskatt från en raskatt! Men jag kanske är petig??
Jag tycker att stamtavlorna är en bra bas för att bilda sig en uppfatting om typ som vuxen, egenskaper, temprament, avelbarhet, hälsa och en hel del annat.. suck

Man orkar ju inte ta kontakt med dessa för att kolla stamtavlan heller. De är fööör många. och detta är inte ett fenomen som bara vi här i Sverig har nej det är spritt över hela värden. Oskick!

Jag är ledsen att jag låter gammal och grinig men detta har gnagt på mig länge och när jag på nytt skulle ut och kolla tänkbara kullar så blev jag tokig..smiley

För att snabbt lämna ledsamheter och gå över till andra tråkigheter så är det ingen i det här huset som löper!…smiley

Trine har ingen tanke på att löpa och Viveka är mest söööt!

Kanske kanske att det kan sparka i byxan där men men det är en evig väntan….

Pipen han väntar och väntar.

På att Tindra ska släppa till. Inte har jag sett så mycket. Bara ett lite nacktag från Pipens håll. Men han verkar ju ha tålamod!smiley Så jag hoppas hn har fått lön för mödan, raringen!

Annars är det första dagen, efter semestern, på jobbet för mig imorgon. Mjukstartar med 9.3 till 19.30 men sedan är jag ledig onsdag-torsdag för att gå på igen på fredagen och jobba helgen igenom.
Det käns helt ok!
Semestern känns som den har varit riktigt lång fast vi bara tog 3 veckor. Så då måste det ju ha varit en bra semester.smiley
Lite spännande att träffa sin nya chef som jag bara har morsat på. Nya tjejen på kontoret hann jag bara med att jobba en vecka med.. Och sedanharde vi 3 gravida tjejer så det är ju lite spänannde å se om några av dom är kvar eller om dom har eller ska föda barn!

Annat roligt är att Mats ska vara barnvakt!!smiley
Han skulle egentligen inte följa med ner till SW utan bara komma och vara med på kvällens middag, träffa Stefan och sedan åka hem på lördagen. Men se när Wilma vill ha barnvakt så kommer han som ett skott!! Ännu roligare är att hon blev lika glad!!
Då vet man också vart på prioriterings skalan man kommer. Alltså Wilma först och sedan jag och katterna…smiley

Må gott och sköt om er!
/Kattis